Kurumlara-zaman-kazandır-almanpay

İşletmeler için Zaman Kazandıran ve Edinilmesi Gereken Prensipler Nelerdir?

Finans Method ve Araçları 28 Ara 2022

Bir işletmenin verimli ve kârlı bir şekilde çalışmalarını sürdürebilmesi için temel kurallardan biri zamanın doğru organize edilmesidir. Dolayısıyla işletme sahipleri ve yöneticileri, zamandan tasarruf etmek adına gereken her türlü adımı atmalı ve bu konuda yenilikçi uygulamalara alan açmalıdır. Zaman yönetiminin en önemli noktası, işleri daha hızlı ve kolay sürdürülebilir hale getirmektir. Bu noktada geleneksel olan pek çok iş modeli, çağın gerisinde kalır ve iş süreçlerini yavaşlatır. Bu da işletmeler için son derece dezavantajlı bir durum olarak hem şirket kârlılığını ve imajını geriletir hem de güçlü rekabet ortamında rakiplerin gerisinde kalınmasına neden olur. Eğer siz de bir işletme sahibi veya yöneticisi iseniz, gelin işletmenizi daha sürdürülebilir ve çağdaş hale getirmek için zamanı nasıl yönetmeniz gerektiğiniz birlikte inceleyelim.

İşletmelere Zaman Kaybı Yaşatan Sorunların Tespiti

İşletmenizde zaman kaybını önlemek için ilk olarak bu sorunun kaynaklarını ortadan kaldırmanız gerekir. Bir işletmede zaman kaybına neden olan sorunların en güçlü kaynaklarından biri, çağa ayak uyduramamaktır. Geleneksel biçimde sürdürülen harcama takip süreçleri, birçok yönetici için alışkanlık olduğundan vazgeçilemez gibidir. Ancak, bu anlamda inovatif çözümler üretmek uzun vadede daha faydalı sonuçlar ortaya çıkarır. Her şeyden önce zaman ve pratiklik açısından dijitalleşme çağının gerekliliklerini karşılama konusunda eksik kalan geleneksel harcama takip metotları, hızlı bir işleyişin önüne geçer. Bu süreçte, form doldurma ve ibraz süreçleri, harcama talep formundaki rakamın çalışana geri ödenmesi vs. gibi pek çok aşama işin süresini uzatır. Ayrıca manuel ilerleyen süreçlerde otomasyon sisteminden ziyade kişilerin el yordamıyla yürüttüğü süreçler ön plana çıktığı için kurum içi anlaşmazlıklar ve güven problemleri de ortaya çıkabilir. Bu nedenle işletmelerde zaman kaybını önlemek için çağdaş bir yaklaşım ve inovasyon anlayışı gereklidir.

Yeni Nesil ve Zaman Tasarrufu Sağlayan Harcama Yönetim Metotları

İşletmelerde zamandan tasarruf etmek için yeni nesil çalışma anlayışı üretmek adına geliştirilen birtakım harcama yönetim araçları vardır. Bu araçlar, işletme için etkili takım bütçelendirme ve harcama yönetim süreçleri yürütülmesine yardımcı olurlar. İşte harcama yönetim süreçlerini daha pratik ve güvenli hale getirmek için kullanılması gereken beş araç:

  • Çalışan ve Takım Bütçelendirme: Bu araç; gerçek zamanlı ekip ve proje bütçelendirme hizmetinin yanı sıra gerçek zamanlı gözetim ve farklı dönemler arası karşılaştırmalar ile şirketinizin harcama yönetim modelini çok yönlü olarak ele alır.
  • Harcama Onay Takibi: İşletmelerin kasasından çıkan her harcamanın takip edilmesi ve bu işlemlerin sorumlularının belirlenmesi gerekir. Harcama onay takibi sayesinde işletme adına yapılan kurumsal harcamalar tüm detaylarıyla incelenir ve kontrollü bir şekilde sürdürülür. Bu araç, çalışanların ve yetkililerin harcamaları konusunda işletme sahibini veya sorumlusunu bilgilendirir. AlmanPay’in sunduğu hizmetler kapsamında harcama talepleri ilgili sorumlulara sistem üzerinden iletilir. Eğer ilgililer onay verirse harcama sürecinde kullanılması için tasarlanan fiziksel ya da sanal kartlar, çalışana otomatik olarak iletilir ve harcama onay süreci tamamlanır.
  • Çalışan ve Takımlar Arası İletişim: Harcama yönetiminde ekipler ve çalışanlar arası etkileşimin sürdürülmesi, zaman ve maliyet tasarrufu açısından önemlidir. Bu nedenle doğru harcama yönetiminde etkileşimin ve işbirliğinin süreklilik kazanması önemlidir. Bu araç sayesinde işler karmaşık hale gelmeden şeffaf bir biçimde sürdürülür.
  • Harcama Yönetim ve Monitörleme: Muhasebe ve harcama yönetim süreçlerinin gerekli entegrasyonlarının kurularak daha işlevsel ve erişilebilir hale gelmesinin sağlanmasıdır.
  • Harcama Süreçleri Otomasyonları: Temel olarak yeni nesil iş araçlarının en belirgin araçlarından biridir. Birçok zahmetli ve zaman alıcı işin otomasyon sürecine devredilmesini sağlar. Böylelikle çalışanların ve ekiplerin zaman ayırmasına değmeyecek pek çok işin yükü azalır.

Yeni nesil ve verimli harcama yönetim sistemleri ile işletmelerin ve girişimcilerin işlerini kolaylaştıran AlmanPay, kurumsal harcamalarınızı kolay ve güvenli bir şekilde sürdürmenizi sağlar. Siz de AlmanPay’in ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Etiketler