sanal-kart-nedir-almanpay

Sanal kart nedir? Ne işe yarar? Nasıl çalışır? Avantajları nelerdir?

Fiziki kartların hesap açılışından bu yana üzerinde yer alan sabit numaralar, çoğu şirketin dijitalleşmesi ile birlikte internet ortamında sıkça paylaşılan kart bilgilerinin ifşa olma sürecini hızlandırır. Yüz yüze kullanımda daha güvenli olan fiziki kart bilgilerinin online dolaşımı, kredi kartı dolandırıcılığına maruz kalma riskini giderek artırır. Ayrıca, fiziki kartlar çoğu durumda sabit bir harcama limiti ile oluşturulduğunda kullanıcılarına fazla esneklik sunmaz.

Giderek daha fazla işletme çevrimiçi harcama ve hizmet alımlarında ödeme çözüm planına sanal kartları dahil etmeye başlıyor. Dolandırıcılığa karşı daha fazla koruma sunan sanal ödeme kartı, online alışverişte fiziki bir kartın yaptığı tüm işlevleri gerçekleştirmenize olanak tanır. Sanal kart, yalnızca ödeyen ve alacaklı arasında tek kullanım için özel olarak tasarlanmış 16 haneli bir numara içerdiğinden işlem yapmak için banka bilgilerinizi ifşa etmeniz gerekmez. Hem işletme hem de alıcı için uçtan uca korumalı olduğundan işlemleriniz son derece güvenlidir. Her şey çevrimiçi yapılır, bu nedenle birkaç saniye içinde para eklemeniz, işlem veya ödeme yapmanız için birkaç dokunuşunuz yeterli olur.

Sanal kart kullanımı, iş operasyonlarından kaynaklanan potansiyel risklerin azaltılmasına yardımcı olur. Sanal ödeme kartlarının işletmenize sağladığı avantajlara geçmeden önce, sanal kartın ne olduğunu anlayarak başlayabilirsiniz.

İşletmeler İçin Sanal Kart Nedir?

Sanal banka kartı, ticari kullanım için olması dışında, banka hesapları için kullanılan ön ödemeli kartlara benzer. Sanal kartlar, kartın bağlı olduğu hesaba harcanmak istenen miktarın önceden yatırılması ve yüklenen miktar kadar harcama yapılması sistemiyle çalışır. Yapılan ön ödeme sayesinde, sanal kart ile yaptığınız işlemleriniz  “yüklediğin kadar harca" konseptine uygun gerçekleşir. Sanal kart, kartın bağlı olduğu hesapla ilişkilendirilmiş ve rastgele oluşturulmuş 16 basamaklı bir sayı içerir. Sanal kartınızı sürekli kullanabileceğiniz gibi dilerseniz bir ödeme işlemi için tek seferlik olarak da oluşturabilirsiniz.

Sanal kart numarası, dijital biçimde oluşturulan ve sadece karta özel oluşturulmuş hesabınıza bağlı benzersiz bir numaradır. Sanal kartlar ön ödemeli olduğu için işlemlerinizde sadece hesabınızda bulunan miktar kadar risk alırsınız. Hem işletme hem de alıcı için uçtan uca koruma sağlayan sanal kart numarasını, İnternet üzerinden hizmet alımı işlemlerinde güvenle kullanabilirsiniz. İnternet alışverişlerinin arttığı dönemlerden olan pandemi boyunca sanal kartların popülerliği de artmıştır. Bununla birlikte, sanal kart; kredi kartı, banka kartı veya ödeme kartları gibi fiziksel ödeme araçlarının doğal evrimi olarak da görülebilir.

İşletmeler İçin Sanal Kart Avantajları

İşletmeler, internet üzerinden hizmet alımı işlemlerinde ödeme yapmak için sanal kart kullanabilir. Sanal kartlar, şirketlerin online harcamalarını güvenle yapmalarını ve kolayca kontrol etmelerini sağlar. Sanal kart, rastgele oluşturulmuş bir numara sayesinde kart bilgilerinizi maskeleme özelliğine sahiptir. Çok kanallı kullanıma uygun sanal kartlar, güvenli harcama süreçleri oluşturmaya yardım etmenin yanı sıra, har çalışana özel oluşturabileceğiniz kartlar için harcama limiti belirlemeye de olanak tanır. Siz de çevrimiçi harcama süreçlerini olabildiğince basit ve güvenli hale getirmek istiyorsanız, aradığınız yanıt sanal kartlar olabilir.

Sanal kart uygulaması, işletmelerin güvenli harcama süreçleri geliştirmesine, iş harcamaları ve hedeflerine uyum sağlamasına yardım eder. Sanal kart kullanımının işletmelere sağladığı  avantajlar şöyle sıralanabilir:

  1. Her çalışana özel sanal kart numarası: Her çalışana dilediğiniz sayıda, harcama kalemine özel sanal kart açmanız mümkündür. Her kart için harcama onay kuralları belirleyebilir, oluşturduğunuz kartlara limit atayabilirsiniz.
  2. Yinelenen ödemeleri yönetme kolaylığı: Her aboneliğinize özel bir sanal kart ayarlayabilirsiniz. Bu kartın aylık limitini belirleyerek bir ödemeyi kaçırma veya bir abonelik için fazla ücret ödeme konusunda endişelenmeden abonelikleri yönetebilirsiniz.
  3. Harcamayı gerçek zamanlı olarak izleme: Tüm işlemlerde olduğu gibi, sanal kart ücretleri de dahil olmak üzere harcamalarınızı gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz. Böylece her zaman tam olarak ne kadar harcandığını bilirsiniz.
  4. Anında harcama bildirimleri: Sanal kart ile harcama yapıldığında, şirket muhasebesi için ihtiyacınız olan verilerin doğru şekilde kaydedilebilmesi için anında bildirim alabilirsiniz.
  5. Her sanal kartı ayrı ayrı yönetme: Her sanal kartın benzersiz bir 16 haneli kart numarası olduğundan, istediğiniz zaman tek bir sanal kartı dondurabilir, silebilir ve geri kalan kartlarınızı etkin bırakabilirsiniz.
  6. Güvenilir harcama süreçleri: Sanal kartlar çevrim içi harcamalarınız için daha fazla emniyet sunar, dolandırıcılık riskini önemli ölçüde azaltır ve harcamalarınızı kontrol etmenize yardımcı olur.

Güvenli harcama yönetimi araçlarından biri olan sanal kart, zamandan tasarruf sağlar, insan hatasına karşı güvenlik açığını azaltır ve tüm harcama sürecini kolaylaştırır. Sanal kartınızın bağlı olduğu sistemden gelen verilerden yararlanarak mevcut harcamalarınızı takip edebilirsiniz. Böylece, harcama süreçlerinde daha fazla şeffaflık ve verimlilik elde edersiniz. Şirket içerisindeki harcama alışkanlıklarınızı kolayca yönetmek ve detaylandırmak için AlmanPay sanal kart uygulamasının işletmelere sağladığı; harcamaları iş hedeflerine ve departman bütçelerine göre düzenleme olanağından siz de faydalanabilirsiniz.

Etiketler