sanal kart almanpay

İşletmeler için Sanal Kart Kullanımı Neden Çok Önemli?

Harcama Yönetimi 22 Şub 2023

Sanal kart yöntemi, fiziksel kart kullanmaya gerek kalmadan bir şey için ödeme yapmanın bir yoludur. Kulağa garip gelse de, bu yöntem işletmelerin para ve zamandan tasarruf etmesini sağladığı için yıllar içinde çok popüler hale gelmiştir. Birçok işletmenin dijital dünyada da faaliyet gösteriyor olması, ürün ve hizmet alımlarının bir kısmını internet üzerinden gideriyor olması sanal kartın önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu yazımızda şirketler için sanal kart kullanımının neden önemli olduğunu ve hangi noktalarda şirketlere yarar sağlayacağını detaylı bir şekilde açıkladık.

Sanal kart nedir?

Sanal kart, bankalar veya ödeme işlemcileri tarafından verilen ve çevrimiçi ödeme yapmak için kullanılabilen bir kredi kartı numarasıdır. Ne tür bir iş yaptığınıza ve ne sıklıkta kullandığınıza bağlı olarak ücretsiz bir sanal kart edinebilir veya küçük bir ücret ödeyerek bir sanal kart edinebilirsiniz.

Sanal kartlar genellikle ön ödemeli harcama yöntemleridir, yani içerisine yüklediğiniz meblağ kadar harcama yapabilmenize olanak sağlar. Bu da sanal kartları internet üzerinden yapılan ürün ve hizmet alımlarında çok daha güvenli bir ödeme yöntemi olarak ön plana çıkarır.

Sanal kartlar, şirketler için neden önemlidir?

Sanal kartlar özellikle internet üzerinden ürün ve hizmet alımı yapan işletmeler için harika bir seçenektir. Genel giderler konusunda endişelenmenize veya içerisinde yüksek bakiyenin bulunduğu şirket kredi kartınızı kullanmaya gerek kalmadan işinizi yürütmenize olanak tanırlar. Sanal kartlar hem şirket sahipleri hem de şirket çalışanları için kullanımı kolay, güvenli, hızlı ve kullanışlıdır.

Sanal kartlar, kredi kartı alternatiflerine göre birçok avantaj sunar:

  • Güvenlik - Sanal kartlar kredi kartlarına nazaran ön ödemeli ödeme sistemleridir. İçerisine yüklenen bakiye kadar kullanım yapılmasına olanak sağlarlar. Bu da şirketler için bahsi geçen kartın bilgilerinin ifşa olması yada çalınması durumunda kredi kartına çok daha limitli bir bakiyenin ifşa olmasına sebebiyet verir ve şirket karındaki bakiyeler korunur.
  • Hızlı aksiyon - Sanal kartlar tamamen dijital bilgilerden oluşan bir ödeme yönetemi olmasından dolayı kredi kartlara nazaran çok daha hızlı aksiyon alınabilen biz hizmettir. Kartınızda herhangi bir sorun olması durumunda saniyeler içerisinde kartınızı dondurabilir, kapatabilir ve tekrar aktif hale getirebilirsiniz. Herhangi bir yeni bir karta ihtiyaç duyduğunuzda saniyeler içerisinde kullanabileceğiniz sanal kartınız oluşturulur ve bilgileri sizinle paylaşılır.
sanal kart almanpay

Güvenli harcama yönetimi araçlarından biri olan sanal kart, zamandan tasarruf sağlar, insan hatasına karşı güvenlik açığını azaltır ve tüm harcama sürecini kolaylaştırır. Sanal kartınızın bağlı olduğu sistemden gelen verilerden yararlanarak mevcut harcamalarınızı takip edebilirsiniz. Böylece, harcama süreçlerinde daha fazla şeffaflık ve verimlilik elde edersiniz. Şirket içerisindeki harcama alışkanlıklarınızı kolayca yönetmek ve detaylandırmak için AlmanPay sanal kart uygulamasının işletmelere sağladığı; harcamaları iş hedeflerine ve departman bütçelerine göre düzenleme olanağından siz de faydalanabilirsiniz.

Etiketler