pazarlama bütçelendirme almanpay

Pazarlama Süreçlerinde Bütçelendirmenin Önemi?

Harcama Yönetimi 6 Nis 2023

Şirketler artık hedef kitlesini genişletmek ya da var olan müşterileri ile daha etkili iletişime geçebilmek adına dijital mecraları kullanmayı tercih ediyor. Sosyal medya ve çevrim içi ortamda kullanıcı sayısının her geçen gün artış göstermesi pek çok geleneksel yöntemin geri plana atılmasında etkili. Reklam çalışmalarının büyük bir kısmı ve tanıtımlar için de dijital ortamlardan yararlanılıyor. Bu dijitalleşme adımları, şirketlerin birçok iş akışını bu alandan yürütmesinde de etkili. Dijital kanallar iletişim amacı olarak kullanılabileceği gibi harcamalar için de önemli avantajlar sunuyor. Ancak bu yöntemin güvenirliği ve bütçelendirmeye etkisi hakkında da merak edilen birçok detay var.

Dijitalleşme Adımları ile Değişen Pazarlama Stratejileri

Pazarlama, şirketlerin büyüme sürecinde ve başarılı bir ilerleme kat etmeleri için büyük öneme sahiptir. Etkili bir pazarlama politikasını izleyen şirket, marka bilinirliğini artırabileceği gibi hedeflerine giden yolculukta daha hızlı ilerleyebilir. Özellikle stratejik reklam çalışmaları ile kullanıcı algısına doğrudan uyarıcı etkilerde bulunmak mümkündür. Bu yöntemin önemini kavrayan ve dijital kanalları etkin kullananların yolculuğu düşünüldüğünden daha başarılı sonuç verir.

Sektörün öncü firmaların reklam çalışmalarına ayırdıkları bütçe oranlarının devasa boyutlara ulaşması, bu alanın şirketler için ne kadar önemli olduğunu vurgular niteliktedir. Bağımsız danışmanlık şirketi Deloitte tarafından hazırlanan Medya ve Reklam Yatırımları Raporu incelendiğinde, son yıllarda yapılan yatırımlarda dijital alanda yapılanların çok fazla ön plana çıktığı görülebilir. Bu rapora göre şirketlerin birçoğu çalışmalarını dijital ortama taşımayı tercih eder.

Araştırmalara Göre Şirketlerin Reklam Bütçeleri Ne Kadar?

Yapılan araştırma raporlarına bakıldığında reklam bütçesi alanında Türkiye’de ciddi yatırımlar yapıldığı görülür. Bu doğrultuda paylaşılan son verilere göre dijital kanallar aracılığı ile yapılan reklam çalışmalarının oranı %46,7 derecesine yükselmiş durumdadır. Bu da yaklaşık 7 milyar 924 milyon civarında bir ücretin bu alana aktarıldığı anlamına gelir. Bu orana bir de 10 milyar 943 milyon değerinde direkt satın alma sonuçları eklendiğinde dijital kanallara yapılan yatırımların toplamı 18 milyar 867 milyon değerlerine ulaşır. (1)

Reklam çalışmalarının dijitalleşmesi, harcamalar için alternatif ödeme yöntemlerine ihtiyaç duyulmasına neden olur. Ödeme yöntemi olarak tercih edilen alternatif yöntemler tek işlem için sorun yaratmazken bu durum şirketler için biraz farklı olabilir. Birden fazla hizmet harcamasının tek karttan yapılması karışıklığa sebep olabilir. Bu duruma bir de güvenlik problemleri eklenince işler daha karmaşık hale gelebilir.

AlmanPay Nedir? Avantajları Nelerdir?

AlmanPay, internette yapılan sanal harcamaları daha güvenli hale getirmek ve ödemeleri tek noktadan kontrol etmeye olanak sunmak için kullanılan alternatif ödeme platformudur. Dijital ortamda yapılan ödemeler için kişisel kart kullanmayı tercih etmeyenler ya da birden fazla hizmet harcamasını tek noktadan kontrol etmek isteyenler için önemli avantajlar sunar. Farklı sanal kart metodu kullanımına imkan vermesi de ayrıca avantaj sağlayan özellikleri arasında yer alır. Bu sayede harcamalarınız her zaman sizin kontrolünüzde olurken, güvenliğiniz için de önlem almış olursunuz. Online harcamalarda sanal kart kullanımın sunduğu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Çevrim içi harcamalarda sanal kart kullanarak alışverişler güvenle yapılabilir.
  • Tüm harcamalar için ayrı olarak yarı sanal kart oluşturulabilir ve bu sayede kart bilgilerinin ifşa olmasının önüne geçilebilir.
  • Tekrar eden sanal kart hizmeti sayesinde her ay belirli tarih aralığında kart içerisine istenen tutarda bakiye yüklenebilir. Böylece kartta ne kadar limit kaldığı ile ilgili tedirginlik yaşanmadan kartta yer alan bakiye kadar harcama yapılabilir.
  • Yapılan hizmetin karşılığı olan fatura kart harcamaları ile bağdaştırılır. Bu sayede ön muhasebe adımlarında karışıklık önlenir, daha hızlı planlama yapılabilir.
  • Ay içerisinde yapılan harcamalar takımların kendi bütçelerine katılır ve bu sayede ay sonu geldiğinde yapılan harcamaların analizi çok daha net yapılabilir.
sanal kart almanpay

Siz de bu avantajlar sayesinde kart bilgilerinin ele geçirilmesi ya da ifşa edilmesi riskini almadan da harcamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca tüm ödemelerinizi tek adresten kontrol etme ayrıcalığı ile kolaylık elde edebilirsiniz.

Etiketler