kart-bilgilerini-nasıl-güvende-tutarım

Şirket Kart Bilgilerinizi Güvende Tutmanın En Pratik Yolları

Teknolojinin sağladığı avantajlardan biri olan online alışveriş, yine teknolojinin mümkün kıldığı çeşitli siber saldırı yöntemleri sonucu bir dezavantaja dönüşebiliyor. Kimlik avı, kötü amaçlı yazılım, veri ihlâli gibi farklı yollar aracılığıyla çalınabilen kart bilgileri, kurumsal harcamalar için kullanılan online ödeme yöntemini büyük bir tehlike hâline getirebiliyor. Şirketlerin bu tehlikeye maruz kalmamak, kart bilgilerini güvende tutmak adına belli başlı noktalara dikkat etmeleri ve bu probleme yönelik olarak geliştirilmiş özel çözümlerden faydalanmaları önem kazanıyor.

Şirketler için Önemli ve Yaygın Tehdit: Kredi Kartı Bilgilerinin Ele Geçirilmesi

Güncel olarak paylaşılan verilere göre yaşanan siber saldırılar her yıl biraz daha hacim kazanarak ilerliyor. Siber saldırının birçok çeşidi olsa da bunlar arasında en dikkat çeken ve saldırganların en çok kazanç elde ettiği yöntemlerden biri kart bilgilerinin ele geçirilmesi oluyor. Günümüzde şirketler online alışverişi büyük kolaylık sağladığı gerekçesiyle sıklıkla kullanıyor. Hâliyle online ödeme üzerinden yapılan siber saldırı şekilleri şirketlerin korkulu rüyası hâline gelebiliyor. Siber saldırılarla farklı şekillerde karşılaşmak mümkün. Bunlardan ilki kimlik avı oluyor. Bu yöntemde saldırganlar kısa mesaj, e-mail ya da telefon ile arama yolunu kullanıyor, güvenli bir kuruluş gibi davranarak kullanıcıyı kişisel ve finansal bilgilerini paylaşmaya teşvik ediyor. Bir bağlantıya tıklama veya dosya indirme kaydıyla gerçekleştirilen bu işlem son dönemde kullanıcıların en çok maruz kaldığı siber saldırı yöntemi olarak öne çıkıyor.

Oluşturulan kötü amaçlı yazılım çeşitleri de siber saldırılara hizmet ediyor. Bir ödeme kanalından girilen kredi kartı bilgileri tuş vuruşlarını kaydetme yöntemiyle çalınabiliyor. Reklamlarla bazı web sitelerine yönlendirme ve virüs aracılığıyla cihaza yazılım yüklenmesi ise diğer bir çalma yöntemini oluşturuyor. Bazı mobil uygulamaların içinde de bu tür kötü amaçlı yazılımlar yer alabiliyor. E-ticaret sayfalarının ödeme kanallarında bulunan yazılımlar da kart bilgilerini direkt olarak kaydedebiliyor. Veri ihlalinin olduğu sayfalar ve halkın kullanımına açık Wi-Fi bağlantıları da kart bilgilerini ele geçirmede önemli rol üstleniyor.

Birkaç Kritik Hamle ile Siber Saldırıdan Korunmak Mümkün

Online ödeme yönteminin beraberinde getirdiği riskler şirketleri önemli zorluklarla baş etmek zorunda bırakıyor. Ancak belirli birkaç yönteme başvurarak bu zorluklardan kaçınmak çok da zor değil. Öncelikle şirket kartlarına yüklenen yüksek limitler, online alışveriş esnasında gerçekleşen bilgi ifşası büyük bakiyeli işlemler yapmayı mümkün kılıyor. Bu durumda şirketin uğradığı maddi zararın boyutu da büyük oluyor. Bu nedenle kart limitlerini kontrol altında tutmakta fayda bulunuyor. Diğer yandan farklı web sitesi ya da uygulamalarda ödeme yaparken aynı kart bilgilerinin kullanılması da siber saldırı riskini önemli oranda artırıyor. Kart bilgilerinin kullanılan her sistemde kayıtlı olması ve bu sistemlere tekrar girildiğinde bilgilerin otomatik olarak çekilebilmesi de siber saldırılar için ortam hazırlıyor. Yani şirketlerin birden fazla kart ile ödeme yapması ve bilgileri sistemde kayıtlı tutmaması da riski azaltabilen faktörler oluyor.

Tüm bunları göz önünde bulunduran AlmanPay, şirketinizi siber saldırılara karşı koruyacak bir dizi önlemle karşınıza çıkıyor. Sanal kart avantajını sizlerle buluşturarak dilediğiniz zaman dilediğiniz bakiyelerle işlem gerçekleştirmenizi olanaklı kılıyor. Üstelik sanal kart kullanımında sınırsız imkan tanıyor ve sizi dilediğiniz kadar kart kullanma konusunda özgür bırakıyor. Arzu ederseniz bu sanal kartların yanı sıra fiziksel kartları da kullanabilirsiniz. Kartlarınıza önceden belirli miktarda bakiye yükleyerek çalışanlarınızı da yüklenen miktar kadar harcama konusunda yönlendirebilirsiniz. Bu ayrıcalıklar sayesinde şirketinize ait çok sayıda ödeme bilgisi olurken bakiyeler de tamamen sizin kontrolünüzde yönetileceği için kart bilgilerinizin ele geçirilme ihtimali dikkate değer bir oranda azalıyor.

Sanal kartların şirketler harcama senaryolarına değindiğimiz yazımızı hemen inceleyebilirsiniz.

Şirketinizi finansal açıdan güvende tutmak ve ödeme süreçlerinizi nitelikli hâle getirmek için AlmanPay avantajlarından hemen faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Etiketler